dinsdag 20 oktober 2020

Hans Coppens (operator bij Nedprofielen):

“Op details onderscheiden”

Hans Coppens is een sociale medewerker die makkelijk contact legt met de klanten en altijd tot het uiterste gaat om deze tevreden te houden. Als eerste medewerker van Nedprofielen stond hij samen met Gert-Jan van der Ham aan de basis van het succes van Nedprofielen. Hans verlaat het pand pas als alles helemaal perfect is. Wie is Hans eigenlijk verder?

Hans Coppens is de leidinggevende operator van een jong productieteam dat uitstekend op elkaar is ingespeeld. Als operator is hij onder andere verantwoordelijk voor het instellen van de productiemachines en daarmee het eindproduct voor de klant. Dat betekent bijvoorbeeld het ombouwen van de machines en het opstarten van de vaak maatwerk producties van metal stud profielen. De productie begint standaard met halffabricaten (rollen bandstaal) die verder verwerkt worden tot kwalitatieve profielen. Voor ieder type profiel wordt een ander formaat bandstaal gebruikt. De drijfveer van Hans is met name het leiding geven aan zijn team en het meedenken over de groei van de organisatie.

Stapje extra

Nedprofielen maakt profielen in diverse breedtes en lengtes. Hans staat steeds garant voor de beste kwaliteit. Dat begint bij het inkopen van eerste klas staal. In de loop der jaren heeft hij ook meegewerkt aan de ontwikkeling van eigen meetapparatuur om er voor te zorgen dat alle dimensies en parameters van de profielen kloppen. Als de machine wordt omgebouwd voor de productie van een bepaald type profiel zorgt hij ervoor - hoe druk het ook is - dat er altijd eerst testprofielen worden gemaakt om er zeker van te zijn dat alle maten kloppen. Hans zet graag een stap extra zodat Nedprofielen haar klanten de best mogelijke kwaliteit kan garanderen.

Toekomst

Hans werkt nu vier jaar bij Nedprofielen. Inmiddels heeft hij verschillende opleidingen gevolgd om zich verder persoonlijk te ontwikkelen. Dagelijks is hij op zoek om te kijken waar verbeteringen doorgevoerd kunnen worden. Hij is er zeker trots op dat de kinderziektes uit de machines zijn. Op logistiek gebied is het zijn ambitie om op alle fronten zo efficiënt als mogelijk te werken. Van de aanlevering van het staal tot de aflevering van de profielen. De drang om steeds kwaliteit te leveren is bij de klanten niet onopgemerkt gebleven. Hans weet als geen ander dat het niet makkelijk is om je als bedrijf in deze branche te onderscheiden. Focussen op de details is daarom van groot belang.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.