maandag 23 september 2019

Schuift uw project op? Laat het ons direct weten

Wekelijks lezen we in diverse vakbladen over de ontwikkelingen in de bouwsector. Ook de ondernemersorganisaties schromen niet om hun mening te geven over de sector waar zij voor staan. De afbouwbranche zit qua productie en omzet tien jaar na het begin van de crisis nog steeds niet op het oude niveau. Weliswaar groeit de branche momenteel harder dan de totale bouw, het dal was op het dieptepunt van de crisis ook vele malen dieper. Dat is op te maken uit het rapport ‘Trends en ontwikkelingen in de afbouw, 2018-2023’ van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB).

In 2018 groeide de productie in de afbouw met maar liefst 7 procent, zo becijferden de rekenmeesters van het EIB. En de groei zal de komende jaren nog wel even door blijven gaan. Maar niet zonder slag of stoot. Wegens de opleving in de utiliteitsbouw profiteren vooral blokkenstellers, vloerenleggers en plafond- en wandbedrijven van de groei. Stukadoors en natuursteenbedrijven hebben met lagere groeicijfers te maken .

Ook al zien de ontwikkelingen er voor de afbouwsector goed uit, toch horen wij regelmatig van onze klanten dat projecten door externe omstandigheden doorschuiven en niet in uitvoering worden genomen. Bijvoorbeeld door het achterwege blijven van vergunningen door de stikstofproblematiek of door personeelsgebrek. Hoe verder in de keten des te groter de mate van flexibiliteit die nodig is om dit op te vangen.

Als organisatie proberen wij zoveel als mogelijk met u mee te bewegen bij het oplossen van deze uitdaging. Bijvoorbeeld door prijzen voor een langere periode vast te zetten zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan omdat uw offerte bindend is en de prijzen inmiddels zijn gestegen. Hoe eerder wij weten dat projecten worden doorgeschoven, des te beter kunnen wij hierop inspelen. Wij zijn u graag van dienst.

Met vriendelijke groeten, Het team van Nedprofielen

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.